My2020 Net Resources
Kuala Lumpur 

-
Muka Utama | Promosi | Penyata Misi | Nombor Gateway | Kod SMS | MyEvents | Forum | Hubungi Kami

 

Panduan Asas - Pangkat Keahlian Dalam MyModeTM

Mobile Agent (MA)

Apabila anda baru sahaja menyertai MyModeTM, anda akan bergelar sebagai Mobile Agent (MA). Sebagai seorang MA, anda layak untuk mendapat sebanyak 50% PV daripada jualan anda. Anda akan terus berada pada pangkat MA apabila anda tidak mempunyai sebarang direct downline atau sehingga 3 orang direct downline di bawah anda.

Direct downline bermaksud downline baru MyModeTM MyMode yang anda daftarkan terus di bawah anda, juga dikenali sebagai downline level 1 anda. Sila rujuk gambar rajah di bawah.

Anda masih akan berpangkat Mobile Agent (MA) apabila anda telah mendapat/mendaftarkan 3 direct downline seperti gambar rajah di bawah.

 

Mobile Manager (MM)

Apabila anda telah mendapat/mendaftarkan direct downline yang ke-4, pangkat anda akan naik secara automatik kepada Mobile Manager (MM). Sebagai seorang MM, anda layak untuk mendapat 55% PV daripada jualan anda.

Pada peringkat ini, sekiranya downline anda masih berpangkat MA, anda akan mendapat perbezaan 5% PV jualan. Dengan yang demikian, anda akan mendapat overiding rebate daripada setiap jualan/pembelian yang dilakukan oleh downline anda sebanyak 5% PV.

 

Chief Mobile (CM)

Sebaik sahaja anda mendaftarkan direct downline yang ke-8, pangkat anda akan naik secara automatik kepada Chief Mobile (CM).

Sebagai seorang CM, anda layak mendapat 60% PV daripada jualan anda. Sebagai seorang CM juga, anda akan mendapat 10% PV overiding rebate daripada downline anda yang berpangkat MA manakala 5% PV overiding rebate daripada downline anda yang masih berpangkat MA.
Bagi seorang CM, anda akan mendapat sebanyak 60% personal rebate daripada nilai PV.
Bagi seorang MA, personal rebate adalah 50% daripada nilai PV dan 55% daripada nilai PV bagi Mobile Manager.

Perbezaan jumlah personal rebate CM dengan MA adalah 10% daripada nilai PV.
Oleh yang demikian, bagi setiap pembelian/penjualan oleh seseorang MA, anda akan mendapat overriding sebanyak 10% PV daripada MA berkenaan.

Perbezaan jumlah personal rebate CM dengan MM adalah 5% daripada nilai PV.
Oleh yang demikian, bagi setiap pembelian/penjualan oleh seseorang MM, anda akan mendapat overriding sebanyak 5% PV daripada MM berkenaan.

*Walau bagaimanapun, sekiranya dalam bila-bila masa di atas, downline anda telah mencapai pangkat yang lebih tinggi daripada anda, anda tidak akan mendapat sebarang overiding rebate daripada downline yang berkenaan, memandangkan tidak ada perbezaan kelayakan PV anda terhadap downline tersebut.

 

Ringkasan:

Pangkat Jumlah Direct Downline Insentif Peribadi
Mobile Agent (MA) 0 (tiada downline) hingga 3 orang 50% PV
Mobile Manager (MM) 4 orang hingga 7 orang 55% PV
Chief Mobile (CM) 8 orang 60% PV


 

Hak Cipta Terpelihara © 1996-2010
My2020 Inc Resources